Tim Cook promluvil o budoucnosti Applu

Minulý týden, CEO Applu Tim Cook společně s top managementem Applu zasedal v sídle Infinite Loop ve městě Cupertino. Právě zde probíhal meeting, kde odhalili informace ohledně budoucnosti společnosti.

Podle 9TO5Mac, Cook a Jeff Williams, vyřkli spoustu oznámení souvisejících s novými zaměstnaneckými výhodami, budoucím růstem iPadu, prodeje Apple Watch, o budoucích maloobchodních prodejen v Číně nebo Apple Campusu 2.

Cook údajně začal svou přednášku oznámením o tržbách Applu. iPhone byl nazván „největší obchodní budoucností desetiletí“ – prodali 74,8 milionu iPhonů v rekreačním čtvrtletí – tak stačil pokrýt veškeré obyvatelstvo v Londýně, New Yorku, Šanghaji a Pekingu. Dále vyhlásil Apple Watch jedním z „nejžhavějších“ vánočních dárků, jelikož překonal prodej iPhonu v roce 2007.

Apple údajně pracuje na elektromobilu a potenciálně virtuální nebo rozšířené realitě.

V reakci na zpomalení prodeje iPadu, Cook poznamenal, že očekává růst tržeb iPadu po odhalení nového produktu v březnu 2016. Jasnou budoucnost ovšem vidí v TV Apple a tvOS, čímž připravují půdu pro „inteligentní“ budoucnost Applu v obývacím pokoji. Apple údajně pracuje na svých kabelových službách, a v poslední době jednají o licenčním exkluzivním televizním obsahu pro svůj set-top box.

Diskutovalo se o přenesení služby Applu Music na Android, chtějí si tak otevřít další dveře do budoucnosti prostřednictvím divizí jiných platforem.

Došlo také na téma nového sídla společnosti Apple Campus 2 s tím, že zaměstnanci Applu se budou pravděpodobně stěhovat do konce ledna 2017. Zdůraznil, jak důležitý krok to pro Apple bude, už jen kvůli flexibilitě a možnosti vytváření větších akcí na své vlastní půdě. Již se nemusí spoléhat na místa v San Francisku nebo San Jose. Cook údajně nazval nový areál za „dar“ pro budoucnost zaměstnanců Apple.

A mluvilo se i o zaměstnaneckých výhodách, již brzy bude vyhlášena dvojice time-off benefitů pro zaměstnance. Půjde o prodloužení placeného volna až na 4 týdny v případě, že se musíte starat o nemocného člena rodiny. Pracuje se také na nových řešeních k udržení talentů v celé společnosti.

A konečně, Cook se dotkl otázek týkajících se Applu v závislost na iPhone, a jak Indie a další rozvíjející se trhy hrají roli v budoucnosti společnosti.

Cook poznamenal, že Apple má prostor k růstu díky iPhonu po celá desetiletí. Příležitost k růstu vidí v Indii, kde trh hladoví po technologii 4G LTE, zde je jejich největší potenciál a chtějí do země přinést své maloobchodní prodejny.

Klíčem k budoucnosti je samozřejmě Čína, kde Apple plánuje otevřít svůj 40. obchod na konci léta. V závěru potvrdil, že není nutné iPhony slevňovat, z výzkumu vychází, že lidé napříč těmito regiony jsou ochotni utratit raději více peněz za lepší zážitek.

Zdroje: 9to5mac.com


David Rewenda
David Rewenda
majitel portálu Startupisti.cz


Podobné články
OTH a Libor Klapeč nakupuje další firmu
Nákup společnosti APPKEE, s. r. o. nebyl jediný výrazný nákup, k němuž došlo. Investiční skupina OTH, Obchodní a technologický holding, ...
OTH a Libor Klapeč nakupuje
Investiční skupina OTH ( Obchodní a technologicky holding  a.s.) vedená Liborem Klapečem vstupuje na technologicky trh, a kupuje společnost na ...
Jiří Diblík - začal ve dvanácti
Nedávno jsme psali o aplikaci ToGo (zde). Dnes přinášíme rozhovor s Jirkou Diblíkem, který stojí za tímto nápadem. Jste velmi mladý ...
KREATIVNÍ VOUCHERY BRNO
Kreativci zpestří své podnikání Podpora spolupráce firem a zkušených kreativců s městem je velmi důležitá. Toho si je vědomo i Brno, ...