André Dravecký: ShipVio se stane významným hráčem na poli logistiky a přepravy zásilek
Od sledování trhu, až k realizaci nápadu

Přímo na jednom workshopu GISTinUP jsme se potkali se zakladetalem startupu ShipVio a udělali rozhovor. A o kom že to je řeč? André Dravecký – zakladatel a CEO společnosti ShipVio s.r.o.

Na poli logistiky se André pohybuje od dětství. Jeho otec je dopravce 17 let a další příbuzní také pracují v oboru. Při studiu pracoval pro zahraniční spedici a přišlo mu hodně nespravedlivé, jakou si účtují marži a tlačí malé dopravce do špatné pozice. Také zjistil, že dopravci mají často volný nákladový prostor, který se dá využít. Přibližně před rokem a půl potřeboval přepravit zásilku a zjistil, že není efektivní způsob, jak tak učinit jednoduše. Porozhlédnul se po trhu, jak fungují různé platformy, které nabízejí dopravcům práci a zjistil, že zůstaly v minulém století. V tom viděl příležitost, jak změnit trh s logistikou.

shipvio grafika2

Jak dlouho je již ShipVio na trhu?
ShipVio jsme spustili 9.5.2016, za tuto dobu jsme už přepravili zboží jak po České republice, tak i po Evropě.

Pro koho je určen?
V této chvíli je ShipVio jen pro firmy, nebo pro živnostníky. Dopravcem může být každý, kdo má oprávnění v tomto oboru podnikat. Již teď se ovšem velice aktivně připravujeme na otevření ShipVio pro všechny. Znamená to, že během krátké chvíle bude moci kdokoliv přepravit opravdu cokoliv po celé Evropě.

V jaké fázi se tento projekt nyní nachází?
V současnosti získáváme zpětnou vazbu od našich českých uživatelů, abychom ShipVio co nejvíce vyladili a byli tak schopni v co nejbližší době propojit naše zákazníky s dopravci po celé Evropě.

Za podpory USMAC jedeš v září do Silicon Valley – s jakým cílem?
Chceme získat zkušenosti od těch nejpovolanějších. Náš byznys rapidně roste. Chceme tuto situaci diskutovat s lidmi, kteří si tím prošli, abychom se vyvarovali co největšímu počtu chyb. Zároveň chceme v Silicon Valley připravit do detailu náš plán pro další expanzi.

Jaký je Tvůj plán na 3 roky?shipvio grafika
Chceme se stát jedničkou v Evropě. Věříme, že se ShipVIo stane tak významným hráčem na poli logistiky a přeprav zásilek, že ušetříme naším zákazníkům hromadu času a peněz.

Jakou „překážku“ nyní řešíš, pokud nějaká je?
Těch „překážek“, jak tomu říkáš, je samozřejmě hodně. Jelikož jsme projekt nedávno spustili, bylo pro nás nesmírně důležité získávat zpětnou vazbu od našich zákazníků. Již nyní jich máme stovky. Snažíme se s nimi aktivně komunikovat a získávat od nich informace a jejich zkušenosti se ShipVio. Následně na základě těchto informací teď provádíme úpravy, které ShipVio  dělají ještě jednodušším a lepším.

Kdybys měl dát jednu radu začínajícím startupům, jaká by to byla?
Určitě se nebát o svém nápadu komunikovat s lidmi okolo sebe. Já mám super zkušenosti s lidmi z GistinUP, takže jestli někdo potřebuje probrat svůj startup s někým, kdo má reálné byznysové zkušenosti, tak nemá opravdu co ztratit, může jen získat.

Startupisti.cz děkuji Adndré za rozhovor a budeme sledovat vývoje ShipVio. Můžeme prozradit, že chystáme i další rozhovor právě o zkušenostech ze Sillicon Valley.


David Rewenda
David Rewenda
majitel portálu Startupisti.cz


Podobné články
Jiří Diblík - začal ve dvanácti
Nedávno jsme psali o aplikaci ToGo (zde). Dnes přinášíme rozhovor s Jirkou Diblíkem, který stojí za tímto nápadem. Jste velmi mladý ...
Sliders.cz: nadějný nováček mezi hudebními přehrávači
Autorem nápadu a zároveň výhercem ceny hlavního partnera je student informatiky na VŠB – Technické univerzitě Ostrava Viktor Nawrath. Dlouho ...
André Dravecký: ShipVio se stane významným hráčem na poli logistiky a přepravy zásilek
Přímo na jednom workshopu GISTinUP jsme se potkali se zakladetalem startupu ShipVio a udělali rozhovor. A o kom že to ...
"Místo aby stát podnikatelům pomáhal, staví jim do cesty překážky"
"Místo aby stát podnikatelům pomáhal, staví jim do cesty překážky" říká Jakub Domitra, výkonný ředitel projektu iq STARTUP O tomto projektu ...