Sliders.cz: nadějný nováček mezi hudebními přehrávači
Hudební přehrávač Sliders.cz prošel ostravským akceleračním programu Green Light. Čím zaujal amerického investora a jak se liší od jiných hudebních aplikací na našem trhu?

Autorem nápadu a zároveň výhercem ceny hlavního partnera je student informatiky na VŠB – Technické univerzitě Ostrava Viktor Nawrath. Dlouho tvrdí, že existuje hudba pro každý moment, jeho hlavní zálibou je proto objevovat novou hudbu a s krásnými zážitky ji spojovat.

 

Proč jsi se do Green Light přihlásil a co si z něj odnášíš?
Program Green Light sleduji již od prvního ročníku a viděl jsem v něm příležitost naučit se vše o podnikání krok za krokem. V Green Light jsme měli týdenní workshopy, kde jsem se postupně naučil přemýšlet o svém projektu jako o podnikání, byla to pro mě taková vstupní brána do podnikatelského světa.

 

Proč myslíš, že jsi vyhrál zrovna cenu hlavního partnera – co investora nejvíc zaujalo?
Investor ve Sliders.cz viděl především dobrou uplatnitelnost na americkém trhu. Roli hrála také skutečnost, že SDE je softwarová firma a Sliders.cz je softwarový projekt.

Snímek obrazovky 2016-09-01 v 21.50.23

Co je to vlastně Sliders.cz a co tě přivedlo k myšlence něco takového vytvořit?

Sliders.cz je hudební aplikace/přehrávač, která shromažďuje informace o muzice. Pro představu – informace typu žánr, tempo nebo tóninu, ve které je skladba složená. Ale i více subjektivní informace, např. jak moc je hudba odpočinková, romantická nebo jak se na ni dá tancovat. Uživatel si zvolí, které vlastnosti ho na muzice zajímají, a aplikace potom na základě zvolených parametrů mixuje nekonečný tok hudby.

Na otázku, co mě přivedlo k myšlence Sliders vytvořit, je jednoduchá odpověď – miluju hudbu.

Co se od Green Light změnilo? Jaké budou tvé další kroky a na jaké finanční zdroje spoléháš?
Od Green Light se ke mně připojil Tomáš Kuna, rezidentní DJ klubu Fabrik. Jelikož má blízko k hudbě, projekt ho zaujal a zároveň spolu v současnosti jednáme o investici. Na Sliders.cz jsme také otevřeli beta verzi aplikace. Na základě výstupu z jejího používání v současnosti připravujeme crowdfundingovou kampaň. Hlavním cílem na září je rozšíření povědomí o projektu a dokončení plné verze aplikace. Tu bychom následně chtěli prodávat barům jako „smart jukebox”.

Uměl by ses podělit o nějaké chyby, kterých si se při rozvoji projektu dopustil?
Jedna věc, která by vývoj projektu urychlila, by byl včasnější výběr cílové skupiny projektu, jelikož jsme dlouho cílili na bary i běžné uživatele současně. Také jsem strávil spoustu času vývojem samotné aplikace a projekt neměl takřka žádné PR. Proto se aktuálně zaměřujeme především na marketing, tvorbu brandu a komunikaci s fanoušky.

Jsi v kontaktu s dalšími účastníky? Předáváte si zkušenosti?
S některými účastníky Green Light se potkávám především tady v Ostravě na start-up akcích. S jedním z účastníků zároveň jednáme o spolupráci.

Green Light je akcelerační program na podporu zajímavých podnikatelských nápadů, který pořádá Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava za podpory dalších ostravských vysokých škol a jiných partnerů, mezi nimiž jsou i Startupisti.cz.

Pokud máte zajímavý nápad, přihlaste se do 4. ročníku. Přihlášky budou spuštěny 19. září.

Více informací na http://greenlight.vsb.cz/

 

 

 

 


David Rewenda
David Rewenda
majitel portálu Startupisti.cz


Podobné články
Jiří Diblík - začal ve dvanácti
Nedávno jsme psali o aplikaci ToGo (zde). Dnes přinášíme rozhovor s Jirkou Diblíkem, který stojí za tímto nápadem. Jste velmi mladý ...
Sliders.cz: nadějný nováček mezi hudebními přehrávači
Autorem nápadu a zároveň výhercem ceny hlavního partnera je student informatiky na VŠB – Technické univerzitě Ostrava Viktor Nawrath. Dlouho ...
André Dravecký: ShipVio se stane významným hráčem na poli logistiky a přepravy zásilek
Přímo na jednom workshopu GISTinUP jsme se potkali se zakladetalem startupu ShipVio a udělali rozhovor. A o kom že to ...
"Místo aby stát podnikatelům pomáhal, staví jim do cesty překážky"
"Místo aby stát podnikatelům pomáhal, staví jim do cesty překážky" říká Jakub Domitra, výkonný ředitel projektu iq STARTUP O tomto projektu ...