Kyjovská firma zásobuje světové automobilky
Svými produkty zásobuje nejzvučnější evropské automobilky

Jezdíte škodovkou? Pokud ano, vězte, že lankové systémy uvnitř pochází z jedné nenápadné firmy v Kyjově na Vyškovsku. Z firmy Project Controls.

Jaroslav Mrnka

Svými produkty zásobuje nejzvučnější evropské automobilky a chystá se stát absolutní jedničkou na evropském trhu. Inovovala se díky programu JIC PLATINN.

Z  firmy nadšeného cyklisty se stal během dvaceti let třetí největší zaměstnavatel na Kyjovsku. Rodinná firma se přeorientovala z komponentů do jízdních kol na lankové systémy v motorových dopravních prostředcích. Firma se rozhodla spolupracovat s JIC, který se kromě startupů věnuje i zavedeným jihomoravským technologickým firmám, a vstoupila do programu JIC PLATINN. Ten pomáhá rozvíjet inovační příležitosti v malých a středních podnicích.

„Dostali jsme se s firmou do bodu, kdy bylo třeba opustit rodinné řízení firmy a přejít na řízení manažerské. S  Kamilem Košťálem jsme provedli komplexní personální audit podniku.“ popisuje spolupráci s expertem zakladatel a výkonný ředitel firmy Jaroslav Mrnka.

Firma tak s novou strukturou míří ke svému cíli posunout se svým obratem mezi největší světové hráče na poli automotive. Že k tomu má společnost dobře nakročeno, potvrzuje její současný pětatřicetiprocentní meziroční růst a čtvrtmiliardový roční obrat v korunách.

Výrobky od Project Controls díky tomu využívají značky Seat, Bentley, Porshe, Lamborghini, Aston Martin, Škoda Auto, Audi. Pro koncern Volkswagen je Project Controls navíc jedním ze dvou vývojových dodavatelů ovládání zámkových systémů, což znamená, že se firma podílí na nových modelech automobilů od samého začátku jejich vývoje.


David Rewenda
David Rewenda
majitel portálu Startupisti.cz


Podobné články
OTH a Libor Klapeč nakupuje další firmu
Nákup společnosti APPKEE, s. r. o. nebyl jediný výrazný nákup, k němuž došlo. Investiční skupina OTH, Obchodní a technologický holding, ...
OTH a Libor Klapeč nakupuje
Investiční skupina OTH ( Obchodní a technologicky holding  a.s.) vedená Liborem Klapečem vstupuje na technologicky trh, a kupuje společnost na ...
weXelerate: Registrace na druhý turnus otevřená do 13. listopadu 2017!
weXelerate: Registrace na druhý turnus otevřená do 13. listopadu 2017! Největší startupový a inovační hub ve střední a východní Evropě, weXelerate spojuje velké ...
FaceUp.com - moderní technologie v boji proti šikaně
Čeští středoškoláci úspěšně bojují se šikanou. I na mezinárodním poli. Šikana. Velmi nepříjemná součást dnešních školních dnů. Podle statistik ji prakticky ...