Spendee má peníze, připravuje velký projekt
Český startup uspěl v prestižním globálním programu od Googlu

Bankovní revoluce je na spadnutí

O aplikaci Spendee jsem již psali. A píšeme znovu. Proč?
Česká fintech scéna o sobě dává vědět a ukazuje, že přípravy na bankovní revoluci očekávanou začátkem příštího roku běží naplno. Bankovní scéna je totiž jednou z nejrychleji se rozvíjejících, a toho chtějí využít právě české startupy a začínající firmy. Jednou z nich je také společnost Spendee.

Firma Spendee v posledním měsících obdržela investici ve výši 450 tisíc EUR a navíc jako vůbec první český startup krátce nato uspěla v prestižním globálním programu od Googlu a získala dalších 50 tisíc USD i stáž v Silicon Valley.

 


Aplikace na správu financí Spendee vám v mnohem usnadní život. Na svém chytrém mobilním telefonu totiž můžete propojit více bankovních účtů najednou a všechny je efektivně naráz spravovat. Už tak nemusíte několikrát přepínat mezi účty, už se nemusíte odhlašovat a zase přihlašovat. Jedná se tedy o jeden z významných českých fintech projektů.

Aplikace se bude neustále zlepšovat

Současná podoba této aplikace ale zdaleka není konečná. Společnost s ní má velké plány. Získané finance chce Spendee využít na zlepšování služby, růst v počtu uživatelů a především přípravu na příležitosti spojené se spuštěním PSD2.

Směrnice zásadně změní bankovní sektor

PSD2 je evropská směrnice, na základě které budou banky povinné poskytovat některé informace vybraným třetím stranám – fintech firmám, nebo i jiným bankám, pokud si to klient bude přát a dá k tomu souhlas.

Směrnice přinese zásadní proměnu bankovního trhu, jak ho známe. Dojde díky ní k otevření tradičního vztahu banky a klienta. Stejné informace jako banka budou mít, samozřejmě se souhlasem klienta, i jiné subjekty, což otevírá bezprecedentní možnosti novým finančně-technologickým projektům. To s sebou samozřejmě ponese i velmi přísné regulace, které všechny fintech projekty musí splňovat.

Aplikace Spendee pomalu trhá rekordy

Aplikaci Spendee si doposud stáhly necelé dva miliony uživatelů po celém světě. Měsíčně je nárůst stažení o 50 až 80 000. Aktivních uživatelů je již přes 600 tisíc a najdete je ve více než 180 zemích světa.


David Rewenda
David Rewenda
majitel portálu Startupisti.cz


Podobné články
OTH a Libor Klapeč nakupuje další firmu
Nákup společnosti APPKEE, s. r. o. nebyl jediný výrazný nákup, k němuž došlo. Investiční skupina OTH, Obchodní a technologický holding, ...
OTH a Libor Klapeč nakupuje
Investiční skupina OTH ( Obchodní a technologicky holding  a.s.) vedená Liborem Klapečem vstupuje na technologicky trh, a kupuje společnost na ...
weXelerate: Registrace na druhý turnus otevřená do 13. listopadu 2017!
weXelerate: Registrace na druhý turnus otevřená do 13. listopadu 2017! Největší startupový a inovační hub ve střední a východní Evropě, weXelerate spojuje velké ...
FaceUp.com - moderní technologie v boji proti šikaně
Čeští středoškoláci úspěšně bojují se šikanou. I na mezinárodním poli. Šikana. Velmi nepříjemná součást dnešních školních dnů. Podle statistik ji prakticky ...