Pohled do života úspěšného miliardáře a majitele společnosti Uber Travise Kalanicka

Před pěti lety, Travis Kalanick založil společnost s názvem UberCab v San Franciscu. Dnes se společnost jmenuje Uber a je jedna z nejlukrativnějších společností v Silicon Valley.

Uber působí ve více než 300 městech v 58 zemích, a jeho cena se pohybuje okolo $60 miliard.

Díky tomuto vysokému ocenění se Kalanick dostal na seznam světových miliardářů roku 2015 v magazínu Forbes. Jakožto 39-letý podnikatel se jeho čisté jmění odhaduje na 6$ miliard.

jeho život

Travis Kalanick vyrůstal v Northridge v Kalifornii. Když byl ještě dítě, chtěl být špionem.

 

Kalanick šel v podnikatelských šlépějích své matky, která byla maloobchodní inzerentka. V 18 letech se rozhodl podnikat a začal prodávat nože.

Pokračoval studiem vysoké školy počítačového inženýrství. V roce 1998 však ze školy odešel a začal pracovat na Scour, P2P vyhledávači, který vedl společně se spolužáky Michaelem toddem a Vincem Busamem.

imgarcade.com

Poté, co byla společnost žalována několika zábavními společnostmi ve výši přibližně $250 miliard, šla společnost do bankrotu

Kalanick se nevzdal a založil softwarovovou společnost Red Swoosh. Až v roce 2007 ji prodal přibližně za $23 milionů a Kalanick se tak stal novopečeným milionářem.

Kalanick strávil jeho první rok milionáře cestováním po celém světě. Navštívil Španělsko, Japonsko, Řecko, Island, Grónsko, Havaj, Fracii, Austrálii, Portugalsku, Kapverdy nebo Senegal.

čas na uber

Později v roce 2008 na LeWeb technologické konferenci, se poprvé zmiňuje o nápadu s názvem Uber.

Garrett Camp, Oscar Salazar a Conrad Whelan vytvořili první verzi Uberu, černého taxi auta nazývaného UberCab. UberCab stál tenkrát 1,5x vice než klasický taxi.

V roce 2010 přichází Ryan Graves jako generální manažer UberCab. Později jmenován jako generální ředitel. V létě roku 2010 Uber získal první investici ve výši $1,25 milionů.

Známí popisují Kalanicka jako bezohledného a arogantního člověka. Dodávají, že to mu však v životě pomáhá být úspěšným.

V roce 2011 Uber oznámil, že dosáhl 31 milionů jízd ve městě New York. V prosinci stejného roku Uber expandoval do Paříže, prvního města mimo USA.

Na pomoc Uberu expandovat Kalanick najal lobistu Davida Plouffe, který v minulosti vedl kampaň Baracka Obamy 2008.

Uber neustále získával finanční injekce od různých ivestičních společností. V prosinci to byl Asijský vyhledávač Baidu, který teoreticky umožnil Uber rozšířit po celé Asijské pevnině.

 

Uber aktuálně usiluje o světovou nadvládu zatímco se jeho soupeři snaží obsadit USA. Lyft, jeden z Uber nejbližších konkurentů, funguje pouze v USA. Uber působí ve více než 50 zemích světa.

Kvality businessmana Travise Kalanicka jsou nesporná a my se těšíme na další kroky společnosti Uber.

Zdroje: BusinessInsider.com


David Rewenda
David Rewenda
majitel portálu Startupisti.cz


Podobné články
Google loni utratil více než $3,5 miliardy na autech, robotech a ostatních sázkách
Google v pondělí poprvé odhalil, že utrácí miliardy dolarů ročně na mnoho velkých sázkách tzv. "moonshots", které se pohybují od ...
Google údajně zaplatil Applu $1 miliardu za to být výchozím vyhledávačem na iOS
Vždycky je spousta spekulací kolem toho kolik Google zaplatí Apple za to, že je zahrnou jako své vyhledávací služby uvnitř ...
Moderní úklidový startup LidskáSíla.cz získal investici, která jej ohodnocuje na 80 milionů Kč
LidskáSíla.cz je český online startup, v jehož čele jsou zakladatelé Robert Vojáček (působil v Liftago) s Michaelou Somolovou a ...
Intel se přidává k investičnímu boomu do robotů
Intel ivestoval do společnosti Savioke Inc., která vyrábí autonomní roboty pro odvětví služeb. Jejich cílem je zlepšit kvalitu života lidí ...