Jako generální ředitel (CEO) široce uznávané společnosti BR Guest Hospitality, James Gersten rozhodně ví něco o správném pohostinství.
Protože pracoval pod vedením těch nejlepších v byznysu, od Allana Stillmana ze Smith & Wollensky po proslulého šéfkuchaře Jeana-Georgese Vongerichtena, Gerstenův úspěch v průmyslu mu vysloužil velký respekt mezi veterány restauratérů po celém světě. Dnes tráví Gersten většinu svého času analýzou služeb a účastmi na degustacích ve svém rostoucím portfoliu restaurací – mezi ty patří třeba Dos Caminos, Blue Fin, Strip House nebo Blue Water Grill. Ve skutečnosti by se dalo říci, že tento korporátní kouzelník měl v sobě předpoklady pro mini magnáta už od útlého věku.
„Moje matka dělala spoustu věcí velmi dobře, ale vaření mezi ně nepatřilo,“ říká Gersten. „Chodili jsme jíst celkem často ven a mě vždycky restaurace a vaření fascinovaly.“
Gersten, samozvaný sociální režisér s talentem pro zábavu, získal svůj první velký průlom do oblasti pohostinství poté, co byl najat Drewem Nieporentem jako řídící praktikant pro společnost Myriad Restaurant Group. Brzy vstoupil také do řad vedení ve Smith & Wollensky Restaurant Group a Starwood Hotel & Resorts Worldwide. V prosinci 2013 zakotvil jako CEO pro zmíněný BR Guest.Od té doby se Gersten zaměřuje na poskytování neobyčejných zážitků pro zákazníky prostřednictvím jídla, služeb, hudby a osvětlení.
„Lidé chodí ven a zůstávají tam, aby se dobře bavili. Chtějí, aby jejich smysly byly ponořeny, chtějí se bavit, chtějí se cítit sexy, chtějí cítit smysl pro příležitost a smysl pro optimismus,“ tvrdí Gersten. „Pokud chtějí uvažovat a být o samotě, zůstávají doma.“
Gersten připočítává svůj úspěch dobrému mentorství a hluboké vášni pro svou profesi. Pod jeho vedením se stává budoucnost firmy BR Guest světlejší a jasnější.
„Miluji jídlo, miluji vaření, miluji pití a miluji bavit lidi,“ říká Gersten. „Nemyslím si, že existuje něco tak uspokojivého, jako je pobavit přátele a rodinu, poskytnout pro ně pěkné místo a mít se s nimi dobře.“