Top 10 nejlepších počítačově-vědeckých škol ve světě
Který vědecko-počítačový kurz je ta pravá volba, díky které student zapůsobí na své potenciální zaměstnavatele?

Top 10 nejlepších počítačově-vědeckých škol ve světě
Je jasné, že absolventi nejprestižnějších univerzit s vědeckotechnickým titulem mohou získat svou vysněnou práci u firem jako Apple, Google a Facebook. Ale který vědecko-počítačový kurz je ta pravá volba, díky které student zapůsobí na své potenciální zaměstnavatele?

QS World University Rankings si důkladně prokleplo všechny nejvýše hodnocené univerzity  se zaměřením na výpočetní techniku a kurzy informačních systémů.

Tento průvodce je jedním z nejuznávanějších zdrojů, na který se studenti obracejí při výběru škol. Také zaměstnavatelé berou hodnocení QS v potaz, když se rozhodují, které kandidáty s vysokoškolským titulem si najmou.

Vše vychází z pověstí univerzit, reputací zaměstnavatelů a výsledků výzkumu. Tady je těch deset nejlepších:

 

10. Princeton University

Tahle newjerseyská starobylá kráska skóruje výborně ve všech ohledech. Díky její úrovni počítačové vědy a informačně-systémovým kurzům ji QS zařadilo na hezké 10.místo s 85,6 body.

10

9. National University of Singapore (NUS)

NUS je nejstarší institut vyššího vzdělání v Singapuru. Má kolem 35 000 studentů a dosáhl hodnocení 85,9.9

 

8. EHT Curych

Švýcarský federální institut technologie – nejúspěšnější univerzita, která není ve Spojených státech nebo Velké Británii. Jejím studentům a profesorům bylo uděleno už 21 Nobelových cen a QS Curychu věnoval za hodnocená kritéria impozantní skóre 86,3.

8

 

7. University of California, Berkeley (UCB)

Narazíte na ni kousek přes vodu ze San Francisca a na její budovy je věru úctyhodný pohled. S 89,4 za univerzitní počítačové vědy a informační systémy obhajuje 7. místo.7

 

6. University of Cambridge

Město Cambridge je jedním z největších britských technologických center a může za to zčásti vděčit právě své univerzitě, která se objevuje na horních příčkách celosvětových žebříčků škol. S naprostou samozřejmostí od QS obdržuje 89,8.

6

 

5. Carnegie Mellon University

Tato soukromá výzkumná univerzita v Pittsburghu v Pensylvánii nemusí mít stejné mezinárodní renomé jako Harvard a Stanford, ale její informatika a informačně-systémové kurzy jsou stále velmi prestižní. Za QS body 91,4.

5

 

4. Harvard University

Nejlepší a nejproslulejší univerzita na světě překvapivě nemá nejlepší počítačové vědy a informačně-systémové kurzy. Tato akademická mocnost se umístila na 4. místě s 92,4. Možná na tom měli podíl i její průkopníci, mezi které se řadí i facebookový Mark Zuckerberg.

4

 

3. University of Oxford

Už má svá léta; založená v roce 1096 a přesto se stále drží v popředí technologie. Se startupy jako třeba DeepMind má tahle kmeta silné vazby. Získává skóre 92.5.

3

 

2. Stanford University

Kalifornská instituce má pověst továrny na absolventy, kteří už automaticky najdou uplatnění v některé z největších světových technologických společností; Google, HP, Instagram a Snapchat. Univerzita si bez námahy vybojovala 93,2.

2

 

1. Massachusetts Institute of Technology (MIT)

To, že je MIT naprostá špička světově nejprestižnějších škol, není poslední překvapení na závěr. Taky je nejlepší jednička v počítačových vědách a informačně-systémových kurzech. Od QS dostala nejvyšší skóre 93,8. Průzkum The Guardian odhalil fakt, že MIT absolventi vytvořili už 25 800 firem a zaměstnávají více než 3 miliardy lidí. A to včetně jedné čtvrtiny pracovní síly Silicon Valley.

10

 

Na celý žebříček 50 nejlépe hodnocených univerzit se můžete podívat zde:

http://www.businessinsider.com/best-computer-science-schools-in-the-world-2016-6


David Rewenda
David Rewenda
majitel portálu Startupisti.cz


Podobné články
Top 10 nejlepších počítačově-vědeckých škol ve světě
Top 10 nejlepších počítačově-vědeckých škol ve světě Je jasné, že absolventi nejprestižnějších univerzit s vědeckotechnickým titulem mohou získat svou vysněnou práci ...
Kanceláře intériové designové společnosti Homepolish
Designová společnost Homepolish, která se zabývá především interiérem, se přestěhovala do nových kanceláří v New Yorku. "Jsme startup v navrhování interiéru ...
Překonej překážky a začni podnikat!
V pondělí 21. září spustilo Centrum podpory inovací další ročník programu Green Light, jehož cílem je motivovat a podpořit zejména ...
Designová společnost Brigada vytvořila kanceláře ve stylu seriálu Mad Man
Společnost, sídlící v Chorvatsku, se pyšní hezkými kancelářemi padesátých let. Postarala se o to designová společnost Brigada. Tyto atraktivní ...