Zajímavý startup, který by vám neměl uniknout
Společnost JIC investovala do firmy NenoVision

Zajímavý startup, který by vám neměl uniknout

Společnost JIC, která podporuje inovace a fandí začínajícím podnikatelům, nedávno investovala do firmy NenoVision. Získala tak 2,5 % v této mladé začínající firmě. A v čem je právě tato společnost jedinečná?

 

Velice ojedinělý startup
Tento startup umí jednoduše propojit zobrazení ze dvou typů mikroskopů a tím zpřesnit a zároveň urychlit práci se vzorky. V tomto oboru tak přináší řadu zjednodušení, která do budoucna pomohou technologickému vývoji. Firma NenoVision navíc díky této investici bude moci vyrobit několik ukázkových zařízení a umístit je k referenčním zákazníkům.

Komercializace výsledků je u nás zkostnatělá
Připadá vám, že je to zbytečné? Nechceme se hádat, ale opak je pravdou! V ČR se totiž komercializaci výsledků příliš nedaří. Navíc musíme mít na paměti, že je potřeba zároveň motivovat a udržet kvalitní vědce. A to už je pořádný oříšek. V zahraničí totiž dostávají mnohem lukrativnější a zajímavější nabídky. Podobné startupy jsou proto potřebné jako sůl.


Zakladatelé NenoVision skvěle propojují akademické know-how a podnikatelského ducha na velmi slušné úrovni. Na JIC prošel programem pro začínající podnikatele JIC ENTER a brzy po té se stal vůbec prvním spin-offem CEITEC VUT.

Zařízení LiteScope je skutečně ojedinělé!
Zařízení LiteScope od firmy NenoVision propojuje dvourozměrný obraz z elektronového mikroskopu a trojrozměrný obraz z mikroskopu atomárních sil. S takovou přesností a zároveň v reálném čase toto zobrazení žádné jiné zařízení na světě neumí. Vidět hloubku i členitost miniaturních vzorků je přitom klíčové pro výzkum solárních článků nebo mikročipů.

K čemu je zařízení NenoVision dobré?
Toto řešení zlepšuje možnosti elektronové mikroskopie, která má v Brně světovou úroveň. Třetina celosvětové produkce tohoto typu přístrojů se ročně vyrobí právě tady. Trh s elektronovými mikroskopy navíc dál roste se zvyšujícími se nároky výzkumu v oblasti nanotechnologií a biotechnologií. LiteScope tak může najít své využití v polovodičovém, automobilovém a strojírenském průmyslu.

Budeme se tedy těšit, s čím ještě NenoVision přijde a budeme jim držet palce, aby své začátky v klidu překonali.


David Rewenda
David Rewenda
majitel portálu Startupisti.cz


Podobné články
Vitastiq - jednoduché, ale maximálně účinné
Jak zjistíte, že jste skutečně zdraví? Zdraví. Nejčastěji skloňované a zmiňované podstatné jméno současnosti. Je to to nejdůležitější, co v životě ...
Malé podniky jásají! Platební terminály usnadňují život!
Malé podniky jásají! Platební terminály usnadňují život! Spousta malých podniků nedávala až do teď svým zákazníkům vůbec možnost platit kartou. Největší ...
Zajímavý startup, který by vám neměl uniknout
Zajímavý startup, který by vám neměl uniknout Společnost JIC, která podporuje inovace a fandí začínajícím podnikatelům, nedávno investovala do firmy NenoVision. ...
Top 10 nejlepších počítačově-vědeckých škol ve světě
Top 10 nejlepších počítačově-vědeckých škol ve světě Je jasné, že absolventi nejprestižnějších univerzit s vědeckotechnickým titulem mohou získat svou vysněnou práci ...